Взрив опожари жилищен блок във Варна, евакуират хора (снимки)

17:31, 29 яну 16 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Три апартамента са обхванати от пламъци в жилищен блок във варненския квартал Победа. По последна информация при инцидента няма загинали. 41-годишен мъж обаче е получил изгаряне на едната ръка, превързан е  на място и е изпратен за преглед в болнично заведение.

На място са пристигнали 4 автомобила от противопожарната служба, а голяма част от обитателите на блока са евакуирани. Огънят вече е потушен, в момента пожарникарите извършват отдимяване и доста хора от блока няма да могат да нощуват в домовете си, които са обгазени, съобщи за Topnovini.bg говорителят на полицията във Варна Ивана Милева.

Според първоначалната информация в един от апартаментите е избухнала газова бутилка. Сигнал за инцидента е подаден в 16:20 часа. Установено е, че огънят е тръгнал от апартамент, разположен на втори етаж на блока, като е засегнал и другите две жилища, разположени на същия етаж. Нанесени са значителни материални щети. Освен това са опушени стени в целия блок и по фасадата. Увредена е тераса и дограма на апартамент, разположен на третия етаж.

По време на възникване на инцидента в ж.к. "Победа” три екипа огнеборци са обслужвали произшествие в местност "Ален мак”, където е горяла покривна конструкция на сграда. Впоследствие същите са били пренасочени към "Победа", което е забавило гасителната операция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама