Мъж тормози село с кражби на храна от самотни възрастни хора

17:44, 29 яну 16 25 807 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъж на 41 години от село Ловчанци е задържан за кражба на хранителни продукти от дома на негова съселянка, съобщи Областната дирекция на МВР. Кражбата е извършена за времето между 11,20 часа на 27-и и 16,20 часа на следващия ден от дома на 64-годишната М.Д. Крадецът е разбил прозорец, през който се е промъкнал в къщата и е задигнал хранителните продукти.

От полицията съобщават, че откраднатото е открито и върнато на собственика. По случая е образувано досъдебно производство.

Пред Topnovini.bg хора от селото разказаха, че мъжът многократно е задържан. Тъй като има психично заболяване, не може да бъде осъден. Вместо това го настаняват принудително в лечебна институция. Най-често в болницата в с. Карвуна. След като изтече постановеното от съда време на принудително настаняване, мъжът отново се връщал на село. Тогава всички знаели, че някой от самотните възрастни хора ще стане обект на поредната му кражба.

Обичайно краде хранителни продукти и вещи, които намира оставени на видно място в домовете. Местните обясняват, че посяга на храната не от недоимък. Както той, така и баща му, с когото живеят заедно, получават пенсии. При последния случай е откраднал месо от фризера на жената. Решил да разбие нейната къща, защото я срещнал на пътя и видял, че заминава някъде и няма да е у дома си.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама