Мазилка падна по време на час в ОУ „Христо Ботев“ в Добрич

18:19, 29 яну 16 25 457 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парче от мазилката на тавана на класна стая в ОУ „Христо Ботев“ в Добрич е паднала по време на час днес, съобщиха родители пред Topnovini.bg. Това е станало в стая на третия етаж, където са учели 19 третокласници. Мазилката е паднала до чина на едно от децата, обясниха още родителите.

Потърсена за коментар Нели Торбатова – директор на училището, коментира, че сградата има конструктивни проблеми. Ръководството на учебното заведение прави необходимото да я поддържа и измазва, но има проблем по самата конструкция на сградата. Обясни, че основният й корпус е строен през 1923 г., а е открит през 1926 г. от румънците. В края на 60-те години на миналия век е започнало строителството на новото крило. „Явно връзката между двете сгради не е както трябва. Отнякъде влиза вода, която не влажни и не се вижда. Има пропуквания на пода и на стените“, обясни Торбатова.

Допълни, че миналата година е минала комисия във връзка с кандидатстването на Общината по проект за саниране на учебни заведения. Тя е трябвало да отчете и конструктивните проблеми по сградата. След това обаче училищното ръководство не е получило никакъв отговор или становище на тази комисия. Никой от нас не знае какво констатираха, обясни Торбатова. Тя допълни, че там, където има опасност от падане на мазилка, чиновете са изместени встрани, за да няма опасност за децата. В тази стая е било направено същото. „Нищо страшно не се е случило. Става въпрос за две шепи мазилка“, каза още директорката.

Тя се надява училището все пак да бъде включено в проект за саниране, при който би следвало на първи етап да се установят и решат именно конструктивните проблеми по сградата.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама