Реформаторите заложиха на Кунева за нов просветен министър (обновена)

18:34, 29 яну 16 25 432 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Взехме единодушно решение на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок за номиниране на вицепремиера Меглена Кунева и за министър на образованието, обяви след почти три часа среща на реформаторите по темата съпредседателят на групата в парламента Найден Зеленогорски. Той благодари на колегите си от ДСБ, които не участваха в гласуването.

„Специално искам да отбележа коректната позиция на колегите от ДСБ, които не взеха участие в гласуването, защото изразиха опозиционно поведение и беше нелогично да коментират номинация за министър в правителството“, заяви Зеленогорски. Той допълни, че предстои заседание на парламентарната група, на което ще бъде обсъдена номинацията на Кунева за министър на образованието. Още в понеделник среща ще проведе и гражданската квота.

„Колегите от гражданската квота ще имат заседание в понеделник, на което ще обсъдят не само темата с евентуалната подкрепа към г-жа Кунева, но и подкрепа към мнозинството или излизане в опозиция. Те още нямат единна позиция по този въпрос“, каза още Зеленогорски.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски коментира кратко номинацията на Кунева, като заяви, че я одобрява. На журналистически въпрос дали премиерът Бойко Борисов е уведомен за кандидатурата на Кунева, Лукарски заяви: „Не сме се чули, ще му пратя СМС“.

След срещата Кунева беше лаконична. "Благодаря на колегите за единодушното решение, за мен това е доказателство за желанието на РБ да предлагат решения, когато има нужда от такива", посочи тя. 

Тя не отговори на журналистически въпроси за това дали се чувства подготвена за поста.

След като вчера премиерът поиска оставката на Тодор Танев, който разбра от медиите новината,реформаторите проведоха няколко срещи. Изпълнителният съвет на блока заседава повече от четири часа без да излезе с решение. 

Без резултат приключи и днешната среща на РБ с Борисов.  Самият Танев пък коментира, че оставката му е поискана от партията на Меглена Кунева Движение "България на гражданите".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама