Варненски патриот се прегърна следизборно със статуквото

18:40, 29 яну 16 / Политика 25 2376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съветник Костадин Костадинов, който предизборно громеше ГЕРБ и дори стигна до там да яха граждански протести срещу решения на местния парламент, за които самият той е гласувал утвърдително, оказа се, е намърдал свой човек, при това кадър на БСП, в Борда на директорите на Двореца на културата и спорта (ДКС) във Варна.

Става въпрос за изключения от Столетницата Генадий Атанасов, спряган за дясна ръка на депутата Красимир Янков, чиято кандидатура за кмет на район "Владиславово” бе подкрепена от партията на Костадинов – "Възраждане”. Именно по негово предложение в сряда Общинският съвет е гласувал мястото на Николай Бинев, досегашен член на Борда на директорите на ДКС, да заеме Генадий Атанасов.

Изненадващо, но предложението на "опозиционера” Костадин Костадинов, който между другото оглави и комисия в Общинския съвет, е прието с 34 гласа "за”, 1 "против” и 7 "въздържал се”.

Topnovini.bg се сдоби със справка за поименното гласуване на тази точка в дневния ред и с изненада установи, че съветникът Петър Липчев, който влезе в местния парламент от водената от Костадинов листа на "Коалиция Варна”, е гласувал с "въздържал се”. Но за сметка на това заклетият "враг” на патриота – Янко Станев, а и брат му, са подкрепили предложението на Костадинов, наред с почти всички съветници от ПП ГЕРБ.

В защита на номинацията си пред Topnovini.bg Костадин Костадинов заяви: "Генадий Атанасов е млад, изкушен от спорта, в момента продължава да тренира силови спортове и е много опитен”.

Новият член на Борда на директорите в ДКС е с полувисше образование (Колеж по туризъм), върти заведение в квартал Владиславово, а лятно време и паркинга на Кабакум, установи репортерска проверка.

Твърда опозиционна линия Костадин Костадинов поддържаше по време на предизборната кампания, когато нарече публично "лъжец" кмета на район "Младост" Христо Христов. В същото това време обаче съпартиецът на патриота и координатор на ПП "Възраждане" във Варна, Цончо Ганев, бе заместник-кмет на "Младост". Костадинов не се посвени да яхне и протестите на жителите на "Чайка" срещу новия ПУП на квартала, но странно защо забрави, че в качеството си на общински съветник е гласувал "за" него.

Непосредствено след местния вот през 2015-а подкрепеният от "Атака" кандидат-кмет категорично отказа да уреди с позиции в бордовете на общинските предприятия свои неуспели да влязат във властта съратници. Мотивът, който изтъкна пред тях Костадинов, е че това било недопустимо, защото трябвало да бъдат твърда опозиция на ГЕРБ, припомнят хора от близкото обкръжение на "патриота". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама