Отлив на фирми от изложението на „Добрички панаир“ заради външния терен

19:04, 29 яну 16 25 555 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 15 фирми са се отказали от участие в предстоящото издание на специализираното изложение Борса за семена и посадъчен материал, което ще се открие във вторник в Добрич. Това съобщават от дружеството – организатор на проявата „Добрички панаир“. Оттам посочват, че тази година фирмите ще бъдат изцяло разположени на територията на зала „Добротица“.

„През последните години нетрадиционно се включваха фирми, предлагащи селскостопанска техника и прикачен инвентар. След ремонт на спортен комплекс „Простор“ това е невъзможно. Предложен ни бе терен от Община Добрич,  намиращ се встрани от сградата, който не е подходящ за разполагане на техника. Фирмите останаха разочаровани от предложението и, въпреки желанието за участие, се отказаха. Това доведе до отказ на около 15 фирми“, информират от дружеството.

Оттам информират, че 22-ото издание на изложението ще бъде открито на2 февруари, като с него се открива и календарът на селскостопанските прояви в България. Изложението ще продължи до 6 февруари.

През петте дни земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор и да осигурят семена и посадъчен материал за сеитбена кампания 2016 г.

Официалното откриване ще е от 10 часа на 2 февруари. Очакват се гости от земеделското министерство, ДФ „Земеделие“, народни представители, областният управител на Добрич, кметът на града и др.

На официална вечеря на 2 февруари 2016 г. от 19:30 часа  ще бъдат връчени традиционните награди на Добрички панаир АД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама