Танев се заинати – няма сам да напише оставката си, чака мъжки разговор

20:08, 29 яну 16 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министърът на образованието Тодор Танев, който научи от медиите, че премиерът му иска оставката, обяви, че няма да я подаде сам. "Аз няма да си давам оставката, ако не ми е поискана. Е видях, прочетох , но мисля, че това нещо става когато например шефката на кабинета му дойде при мен или ме извика. Аз ритуални танци на самоубийство, както някои мои предшественици в други министерства правиха, няма да направя. Не че ми се остава на поста, никой да не ме разбира грешно. Но има правила. И аз съм български професор и това е съвсем нормално", заяви той пред БНТ.

"От тази гледна точка трябва да има мъжки разговор, както някои казват и ме носочват, какъв ще бъде - ще видим, това го няма в учебниците", каза още министърът.   

„Аз си отивам така или иначе“, каза още Танев, но нямало да напише сам оставката си. Даде да се разбере, че не знае какви аргументи да опише. „Искам да знам какви са аргументите - ще ми ги кажат. Каквото поискат от мен оттук нататък го правя“, ако не прикани направо да внесат оставката му в Народното събрание.

Похвали се , че е докарал 2 млн. - на БАН за 240 проекта на млади учени и 1 млн. на Софийския университет в последните дни на миналата година.

На въпрос дали е възможвно да има връзка между оставката му и отнемането на допуска до класифицирана информация на началника на кабинета му – посочи, че е възможно. Допълни, че тя е проверявана от ДАНС преди 7-8 есеца и е даден достъп, после й е отнет, „и това може би си има причина“.

Допълни обаче, че има и други причини за случващото си. Обясни обаче само, че „не е случаен фактът, че Радан Кънев е тръгна преди два чесеца да прави нов проект“.

Не коментира номинацията на Меглена Кунева, освен с думите: Надявам се да ме потърси.

По-рано днес Танев намекна, че искането на оставката му идва от партията на Меглена Кунева, която беше посочена от реформаторите за нов министър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама