В Плевен ще представят норвежкия опит за управление на община

06:53, 30 яну 16 / Политика 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоизбрани кметове, заместник-кметове и председатели на общински съвети ще преминат обучение на 4 февруари в Плевен, информираха от общинския пресцентър. Събитието е организирано от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ), ще бъде представен норвежкият опит в децентрализирания модел на община.

Включени са темите: „Какво ни предстои през следващите 4 години – реформи, задачи, предизвикателства”, „Финансова децентрализация. Общински бюджет`2016”, „Как да подобрим вътрешната организация?”, „Общински проекти – как да се справим по-добре?”, „С какво НСОРБ да Ви подкрепи през 2016 г.?”.

На следващия ден, 5 февруари, за първи път община Плевен ще бъде домакин на регионално делегатско заседание на НСОРБ. То ще бъде открито в 9.30 ч. в зала „Плевен”, намираща се в сградата на Областна администрация. Председател и домакин ще бъде кметът на Плевен Георг Спартански.

На заседанието ще бъдат издигнати кандидатури за членове на Управителния съвет от Северозападния район, ще присъстват кметове и представители на общински съвети от 51 общини. Според предварителния дневен ред при желание ще се обсъждат и предложения за членове на Контролния съвет и за председатели и заместник-председатели на постоянните комисии на НСОРБ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама