Ученически проект от Търговище класиран в национален конкурс за посланици на здравето

08:13, 30 яну 16 25 1028 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проект за здравословно хранене и спорт на ученици от Търговище беше одобрен от журито на Националния ученически конкурс „Посланици на здравето“.  Идеята на петокласниците от I ОУ "Христо Ботев" е сред 45 одобрени от цялата страна.

"В рамките на две предходни години училището участва успешно в престижната инициатива с проекти, посветени на вредата от тютюневия дим, достигайки до финалния кръг. Сега отново ученици, ръководени от Емилия Николова – старши учител по биология, се включват в конкурса с проект по темата „На MAX бъди СЪС спорт и здравословно хранене ТИ!“. Идеята на ботевци е „Със здравословните храни и спорт ще бъдеш здрав за цял живот!“. Ботевските възпитаници са предвидили пет дейности в периода от месец януари до месец май тази година", обявиха от учебното заведение.

От там информираха още, че общо 110 проекта на ученици от I-ви до XII-ти клас от цялата страна са допуснати до участие в поредното издание на Инициативата принадлежи на Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Министерство на образованието, Министерството на културата, Представителството на Европейската комисия в България и Министерството на околната среда и водите.

Конкурсът се провежда в рамките на Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести и е продължение на традиционния ученически конкурс „Проектът на нашия клас за живот без тютюн“. Тазгодишното поредно издание на конкурса ще продължи до 1 юни, а официалното награждаване на победителите ще се проведе през месец юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама