Близнаците Хасан и Ибрахим Игнатови изправиха на крака разградската публика

08:27, 30 яну 16 / Култура 25 558 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С блестящ концерт на Разградската филхармония със солисти братята-близнаци Хасан и Ибрахим Игнатови завършиха празничните прояви по повод Деня на Разград. Пред препълнената зала снощи в Общинския културен център под диригентството на маестро Красен Иванов талантливите музиканти изпълниха произведения на Рахманинов и Панчо Владигеров и събраха бурните овации на публиката. Хасан Игнатов изсвири „Концерт за пиано и оркестър №2“ на Сергей Рахманинов, а Ибрахим Игнатов - „Концерт за пиано и оркестър №3“ на Панчо Владигеров.

На финала младите пианисти изпълниха произведението „Вяра в бъдещето”, с което честитиха на разградчани празника на града. Произведението е част от сборника с авторски композиции, издаден от младите виртуози през миналата година. По случай Деня на Разград талантливите пианисти Хасан и Ибрахим подариха екземпляр от сборника на Разградската филхармония.

Поздрав за братята близнаци бяха и специално изпратените кошници с цветя от областния управител Манол Кившанов, кмета д-р Валентин Василев, вестник „Екип 7“, Росица и Теодор Ролеви, букети с цветя получиха и от публиката.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама