М. Екимджиев: Евродокладът е присъда за провала на прокуратурата

14:24, 30 яну 16 25 829 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
М.Екимджиев, който е  българският адвокат, спечелил най-много дела пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург коментира последният евродоклад. “Зад тези витиевати дипломатично-политически, коректни, евробюрократични фрази се крие буквално, че повече така не може и няма да бъдем търпени в общия европейски дом“, заяви за ПОТВ юристът.

Според него за първи път толкова директно се казва, че България няма никакъв напредък в областта на корупцията и борбата с организираната престъпност.  

„Той е ефемистичен именно заради тактичността и щаденето на националното самочувствието на българските власти, защото се нарича доклад за напредъка в областта на правосъдието и вътрешния ред. Но такъв напредък този път не е отбелязан“, допълни Екимджиев.

Адвокатът напомни, че в миналия доклад са били отбелязани наченки на политическа воля за съдебна реформа и за справане с организираната престъпност.  „Сега има очевидна деградация в работа  на Висшия Съдебен съвет. Категоричните заключения за провал в областта на борбата с корупцията и организираната престъпност са безпощадна присъда за провала на прокуратурата“, завърши Михаил Екимджиев.

По думите му тази критика е директно адресирана и към главния прокурор – като лице, от което зависи начинът на функциониране, стратегията и приоритетите на тази институция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама