Осем обвиняеми за 108 кг. амфетамини

14:41, 30 яну 16 25 877 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Спецпрокуратурата повдигна обвинения на осем човека за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. Те бяха арестувани при специализирана акция на ГДБОП, която се проведе на 28 януари.

Мъжете са задържани с общо 108 кг. амфетамини на хапчета. При полицейската акция в Пловдив са арестувани петима от осемте човека, а в колата им са намерени 50 кг. от наркотика. Останалите 58 кг. са иззети от къща в софийското село Петърч.

От пресцентъра на прокуратурата съобщиха, че са повдигнати обвинения на Георги Христов като ръководител на групата, Иван Иванов, Мартин Иванов, Енчо Янакиев, Насер Али Алшдаифат от Йордания и палестинецът Мохамед Салех Еуида. И двамата чуждестранни граждани пребивават незаконно в България.

Според събраните до момента доказателства групата е действала от септември 2014 г. Арабските граждани са поръчвали големи количества амфетамин, за да го пласират в държави от Арабския полуостров. Част от наркотика е бил предназначен за българския пазар, смята полицията.

Разследването продължава с установяване на крайните клиенти на групата, подчертават от прокуратурата. До момента са претърсени повече от 30 сгради и автомобили, разпитани са десетки свидетели и са назначени 5 съдебни експертизи. Мъжете са задържани за срок от 72 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама