И Сопот на протест срещу промените в учебниците

18:08, 30 яну 16 25 854 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Жителите на Сопот ще излязат на протест във вторник пред паметника на Иван Вазов с искане за истинска пробългарска реформа в образованието. Това каза пред Радио „Фокус” Стефан Филчев, директор на къща-музей „Иван Вазов” в Сопот.

По думите му, решението на служителите на музея и гражданите на Сопот е заради  огласените през седмицата промени в учебните програми. „Не смятам, че с оставката на един министър нещата ще се променят, това са тенденции, които вървят от няколко години и постепенно отпадат емблематични български творби”, заяви още Стефан Филчев.

Протестът ще е в 10.00 часа пред паметника на Иван Вазов. „Много хора ме питат дали протестът ще бъде мълчалив, не няма да е, тъй като ние ще бъдем там, за да бъдем чути”, допълни музейният директор. По думите му, при създалата се ситуация учителското съсловие е трябвало да бъде по-активното.

„Ако в нашето общество продължава да битува страх от уволнение или репресия, значи не сме узрели промяната и сами ще си бъдем виновни”, каза още Стефан Филчев. По думите му, хора от всякакви възрасти в Сопот изразяват своето несъгласие с подмяната на историята и са готови да подкрепят протеста, като се включват и в подготвената подписка", завърши Филчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама