Протестиращи младежи отново огласиха центъра на Бургас с викове срещу правителството

19:28, 30 яну 16 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Отново около стотина млади момичета и момчета огласиха центъра на Бургас с викове срещу правителството. За трета поредна събота те излязоха на протест, с желанието да бъдат чути исканията им. Митингът се ръководеше от "Цивилни отряди за защита на жените и вярата".

„Исканията ни са конкретни и трябва да бъдат изпълнени незабавно, защото настоящата действителност ги изисква и най-вече сигурността на страната и гражданите в нея”, каза един от организаторите Петър Низамов и добави, че днес целят да стигнат до жп гарата, където да връчат исканията си на премиера Бойко Борисов, който дойде на посещение тук.Той изрази съмнение, че няма да бъдат допуснати, както и стана впоследствие.

Протестиращите бяха спрени от кордон полицаи пред сградата на Община Бургас.

Младежите развяваха българския трибагреник и държаха запалени факли. Първоначално те се бяха събрали пред БСУ, след което шествието премина по ул. „Александровска”. Няколко десетки полицаи и жандармеристи отново следяха развитието на нещата. До ексцесии не се стигна.

Исканията на протестиращите си остават непроменени. А именно - да бъде върната наборната военна служба и армията да е редовна, а не професионална, незабавно да се затворят границите на България за мигранти и да бъде изградена стена по примера на Македония, да се отделят пари от бюджета за закупуване на военни изтребители и бомбардировачи, да имаме собствени ВВС, а не турски самолети да ни охраняват, да бъдат обискирани всички джамии в страната.

Те се обявиха и срещу предложената за министър на образованието Меглена Кунева.

Организаторите на протеста казаха, че и следващата събота отново ще се съберат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама