Засилени полицейски проверки по пътищата и заведенията в Русенско

17:03, 27 фев 16 25 429 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С разпореждане на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов, на територията на цялата страна стартират масирани полицейски проверки.

Поводът са зачестилите случаи на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства, при които водачите извършват рискови маневри и създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и явното присъствие на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Русе, като уточниха, че по съответните критерии се провежда и спец. акция в региона. 

В рамките на операцията се извършват засилени проверки от служители с полицейски правомощия в районите на обществени места, около питейни и увеселителни заведения. Проверяват се водачи управляващи МПС опасно и демонстративно, без необходимата дистанция, такива извършващи рискови маневри, изпреварване или преминаване от една лента в друга, създавайки непосредствена опасност за останалите участници в движението.

Обект на полицейските проверки са още и присъствието на обществени места на лица, ползващи демонстративно охрана, установяване на лица, извършители на престъпления, издирвани лица и МПС, установяване на вещи и предмети, обект на престъпни посегателства, управление на МПС в нетрезво състояние, след употреба на упойващи вещества или от неправоспособни водачи, както и други показатели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама