Българо-турската камара в Шумен промени името си

19:37, 27 фев 16 25 627 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Североизточната българско-турска търговско-индустриална камара (СБТТИК) направи промяна в наименованието си. От названието на неправителствената организация отпадна думата „североизточна“ и занапред тя ще се казва Българско-турска търговско-индустриална камара (БТТИК). Това стана след промяна на устава на Камарата, който бе приет на годишното общо събрание на членовете й. То се проведе днес в една от залите на „Алкомет“ АД. Присъстваха членове на Камарата от Североизточна България.

 „Много фирми от София, Пловдив и Хасково изявяват желание да станат наши членове, но ограничаването на дейността на Камарата само в Североизточна България чрез името й спъваше този процес на присъединяване. Затова решихме да отпадне това териториално ограничение“, заяви на Общото събрание председателят на Управителния съвет на Камарата и собственик на „Алкомет“ АД Фикрет Индже.

Преди това Изпълнителният директор на Камарата Венцислав Венков прочете отчетен доклад за дейността организацията през 2015 г. 

Бяха направени много предложения и споделени идеи за бъдещата дейност на неправителствената бизнес организация. Те бяха насочени основно към подобряване на взаимодействието между отделните членове. Бяха предложени и различни виждания за подобряване информираността на потенциални бъдещи инвеститори, които имат интереси за развитието на бизнес у нас.

Беше избран нов управителен съвет. За председател беше преизбран Фикрет Индже, за зам.-председатели Свилен Лазаров, бизнесмен от Шумен и Едис Емре от Добрич. Членове на ръководния орган са Ердинч Мехмедов от Разград, Йозджан Ариф и Ибрахим Ар от Търговище, Озан Атмар от Варна. Бяха преизбрани членовете на Контролния съвет нотариус Ася Асенова и Анета Свещарова от Шумен, и изпълнителния директор на „Зираат Банк“ във Варна Исмет Баджаков.

 

  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама