Условна присъда за помагач на ало-измамници в Шумен

07:59, 28 фев 16 25 570 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест месеца условно получава Румен М. за съучастието си в телефонна измама, чрез която били прибрани 7000 лв. от 80-годишна баба в кв. Дивдядово. Това става ясно от решение на Шуменския районен съд.

Измамата станала на 17 април миналата година. Около 14 часа на домашния телефон на жената се обадил мъж, който се представил за братовчед. Помолил да му бъдат дадени пари на заем, заради изгодна сделка с климатици.

Бабата предала 7 000 лева на непознат мъж, който отишъл в дома й и се представил за приятел на родственика й. Малко след това тя установила, че била измамена и се обадила в полицията.

Магистратите признали подсъдимия Румен М. за виновен в съучастие като помагач на неизвестен извършител в извършването на измамата.

Съдът го осъжда на две години “лишаване от свобода”, като за да не стане ефективна присъдата Румен трябва да пази поведение и да не прекрачва закона пет години.

Съдът уважил и гражданския иск на възрастната жена и осъдил Румен да заплати на потърпевшата седемте хиляди лева, които са били задигнати.Той ще трябва да поеме и разходите по делото.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Шуменски окръжен съд.   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама