Полицаи щурмуваха баровете в Хасково /снимки, аудио/

08:42, 28 фев 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
28 февруари, 1 часа след полунощ, Хасково. В центъра на града е пълно с полицаи от Криминална и Охранителна. Чакат заповед от директора на ОД на МВР Ангел Цанков, който също е в центъра, за да нахълтат в нощните заведенията. Целта е да бъдат проверени баровете за малолетни, криминално проявени, хора с оръжие или пък без документи. Обект на проверките са и хора, които се движат с кортежи и притесняват гражданите.  

Мярката е част от акцията на МВР, която бе предприета преди 2 дни заради зачестилите побоища и влошаване на крими обстановката в страната. Действията от силовото ведомство бяха набелязани след съвещание проведено от  Главния прокурор Сотир Цацаров.

10 минути по-късно полицаите се разделят на групи и влизат едновременно в увеселителните заведения. С тях са и журналистите. Купонът е в разгара си. Дансингът е пълен. При вида на цивилни и униформени полицаи настава стъписване сред веселящите се групи. Музиката е намалена, започва проверка. Искат се лични документи. Оказва се, че в най-новата дискотека в Хасково всичко е по правилата.

В другата обаче не е точно така. Там един от посетителите е непълнолетен. Момчето е изведено и откарано в РПУ-то. Дисководещият, който приканва гостите на бара да покажат личните си документи на проверяващите, отказва провокация от журналистите. Репортерите предложиха, докато униформените инспектират, той да пусне за фон песента на Веселин Маринов – „Нашата полиция ни пази”.

Ангел Цанков обяснява, че има доста сигнали, че хората са притеснявани от мутри в Хасково. И допълва, че действията на колегите му ще продължат. Всъщност акцията от няколко дни се провежда на територията на цялата Хасковска област.

В първите часове на разпоредената специализирана полицейска операция в другите градове на региона са били проверени 100 коли и 140 души. Арестувани са автокрадци, пияни шофьори или такива, които са с отнети книжки.

При среднощната акция само в областния град са проверени 13 обекта, 70 МПС-та и 235 души.

В звуковия файл може да чуете още за операцията в Хасковска област

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама