Излагат за поклонение светини в храм „Св. Марина“ в Пловдив

08:42, 28 фев 16 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският митрополит Николай ще отслужи днес архиерейска света литургия и молебен в митрополитския храм „Св. Вмчца Марина“. Поводът е отбелязването на Световния ден на редките болести. За поклонение ще бъдат изложени светините на Пловдивска епархия – частицата от Светия Кръст Господен, чудотворни икони и свети мощи.

Отбелязването на деня,  което по традиция става в последния ден на месец февруари, се организира от Националният Алианс на хора с редки болести.

„В понеделник в 13.00 часа, в знак на солидарност към милионите болни по света, нека да се включим в масовото вдигане на ръце, което ще се осъществи по едно и също време в цяла Европа“, отправят призив към пловдивчани организаторите.

В небето ще бъдат изстреляни разноцветни балони, символизиращи хилядите видове редки болести”, призовават организаторите и припомнят, че навсякъде по света пациентски организации и техните партньори обединяват усилията си, за да привлекат вниманието на обществото към проблемите на страдащите и подобряване на грижата за тях.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама