Седем деца от непълнолетни майки са родени за месец в Стара Загора

09:44, 28 фев 16 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Седем деца са били родени от малолетни или непълнолетни майки в Стара Загора през януари, сочат данните на дирекция „Закрила на детето”.

В Дирекцията са постъпили 57 сигнала за деца в риск през първия месец на 2016 г. Общо по 1140 случая работят социалните инспектори.

Най-много са постъпилите сигнали за неглижиране на дете – 14, над 8 деца е упражнено насилие, четири са останали без родителска грижа, пет са настанени в специализирани институтции и др.

През януари са издадени 8 заповеди за предприемане на мерки за закрила. Две деца са настанени в домове, две в приемни семейства, едно е напуснало институция, едно е починало и  едно е осиновено

Продължават действията по закриване на социалните домове в Стара Загора. Със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане от 1 януари т. г. се закрива Дома за деца лишени от родителска грижа „Незабравка“.  Преустановено е настаняването на деца в дом “Българка“  и е намален капацитетът му от 64 на 27 места. Спира настаняването на деца и в дом “Мария Терезия“, където в момента има 32 деца, общо 28 деца все още живеят в дом „ Теофано Попова“ .

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама