Актьори от благоевградския театър: Христо Мутафчиев работи като правителствен служител, а не като синдикален лидер

09:49, 28 фев 16 / Култура 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Христо Мутафчиев работи като правителствен служител, а не като синдикален лидер. Това заявиха актрисите от благоевградския Драматичен театър "Никола Вапцаров" Албена Чобанова и Милена Копралева.

Те определиха методиката на Министерството на културата за финансиране на театрите като една недомислица.

"Не само, че е недомислица. Смятам, че това е един добре премислен ход, с който да се затвори театъра. Това ще е прецедент, за да може същото да се случи и с други такива", коментира Милена Копралева.

Двете актриси обясниха, че в момента са принудени да се превърнат в счетоводители, за да продават повече билети. Да събират левчета, за да им връщат 2,50 лева.

По думите им, Министерството на културата е поставило под един знаменател всички театри, без да се съобрази с конкретните особености на отделните региони. Те са категорични, че благоевградския театър не може да покаже такива финансови резултати като например тези в столицата.

"Театърът се управлява отгоре надолу. Директорът се управлява от министъра, а министъра - от някой друг. Имахме възходи и падения. Имахме много красиви представления", коментира Албена Чобанова. Колежката й заяви, че се иска оставката на цялата трупа, а тя иска оставката на министъра и неговия заместник.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама