Русчуклийска среща 2016 с Гъмзата в "Булстрад Арена"

10:09, 28 фев 16 25 557 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тазгодишното издание на "Русчуклийска среща" ще се радва на специални гости в лицето на Гъмзата и Берковската духова музика, съобщиха от "Булстрад Арена", които ще приемат събитието.

Ежегодно в българските градове се организират национални фолклорни фестивали, а на 19.03.2016 г. в Русе ще се проведе Петото юбилейно издание на националния фестивал на школи и клубове за любители, изучаващи български народни танци „Русчуклийска среща“, съобщават още домакините.

Този род любителски формации отбелязват изключително развитие през последните години и се радват на все по- засилен интерес от хора в активна възраст. Танцувалните школи набират широка популярност, а основната им цел – да съхранят и разпространят българското, достига до все по- голяма публика, съобщават още организаторите на събитието.

Във фестивала вземат участие клубове и школи за непрофесионалисти, изучаващи български народни танци. Популярността на мероприятието се определя от многобройните участници, пристигащи от всички краища на страната, за да станат част от това така българско събитие.

В чест на тазгодишното юбилейно издание съвместен празничен концерт ще изнесат Йордан Йончев - Гъмзата и Берковската духова музика, а жури на фестивала ще бъде многоуважаемият професорски колектив в състав: проф. д-р Даниела Дженева, проф. д-р Антон Андонов и проф. Николай Цветков.

Фолклорното събитие, което ще премине под патронажа на кмета на Русе Пламен Стоилов, ще се състои на 19 март 2016 г. в зала „Булстрад Арена“. В предишните четири издания фестивалът пожъна голям успех, събирайки на едно място повече от 45 клуба, общо над 1200 души. Билетите тръгват в мрежата на Eventim.bg, както и на касата на залата от вторник. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама