Отчетоха по-малко криминални и финансови престъпления в Плевен през 2015 г.

10:10, 28 фев 16 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Занижение в броя на регистрираните криминални и икономически престъпления отчетоха от Областна дирекция на МВР в Плевен за 2015 година. Това стана на проведения в края на седмицата годишен анализ за дейността на плевенските полицаи, на който присъстваха Главният секретар на МВР, заместник-директора на „БОП“, представители на съдебната власт, други официални лица.

По време на отчета бе оповестено, че криминалните престъпления са намалели с 4.45%, финансовите с 13. 64%, грабежите с 35 на 100, кражбите и посегателствата върху личността с 12%.

Бяха отчетени и високи нива на разкриваемост на тежките престъпления: 100% разкриваемост на убийствата, увеличение на разкриваемостта при опитите за убийства с 40%, с 25% при изнасилванията и с цели 55. 56% при блудствата.

По линия „Акцизи“ през 2015 година служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен са провели над 120 специализирани полицейски операции. Установени и иззети са стоки без платен акциз – 295 852 броя къса цигари; 7 тона 872 килограма тютюн и 709 литра алкохол. Заведени са 41 преписки и са образувани 74 досъдебни производства. Съставени са 613 акта за установени административни нарушения. Увеличен е броя на проверките на лица на пазари и тържища на територията на цялата област. В резултат на предприетите мерки по иззет тютюн, ОДМВР Плевен се нарежда на първо място в страната.

„През 2015 година ОДМВР - Плевен активно работи по изпълнение на критериите и показателите утвърдени от министъра на вътрешните работи за оценка на дейността на областните дирекции в страната, като за периода юли-ноември, ОДМВР Плевен е на 3-то място в страната“, се казва в съобщението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама