89 проверени и двама задържани при масираните полицейски проверки в Сливен

12:17, 28 фев 16 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В хода на спецакцията снощи са задържани двама за неизпълнение на разпореждане и  оказване на съпротива на полицейските органи при изпълнение на служебните им задължения. Проверени са 89 лица, 51 автомобила и повече от 30 обекта на територията на областта.

Лицата са проверявани за носене на огнестрелно и хладно оръжие, наркотици и редовни лични документи. Респектирани са  прояви на демонстративно поведения и явно неуважение към нормите на обществото. Служители на пътна полиция извършват проверки по републиканските пътища за явно и грубо нарушаване на правилата за движение на автомобили, създаващи непосредствена опасност за останалите участници в движението.  На територията на ОД на МВР-Сливен са съставени 18 акта и 29 фиша по ЗБЛД, ЗМВР, ЗВдП и Наредбата на общината.

Масираните проверки са по разпореждане на главния секретар на МВР гл. комисар Георги Костов, на територията на цялата страна. Действията на ОД на МВР-Сливен са съгласувани с административните ръководители на Окръжна и Районна прокуратура-Сливен.

Поводът са зачестилите случаи на опасно и демонстративно управление на моторни превозни средства, при които водачите извършват рискови маневри и създават непосредствена опасност за останалите участници в движението, както и явното присъствие на лица, ползващи демонстративно охрана и ескортиращи автомобили.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама