Пиарка: Протестиращите пред съда бяха агресивни и пияни (аудио)

13:28, 28 фев 16 25 715 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският административен съд се забърка в нов грандиозен скандал, след като говорителката на магистратурата Милена Комитска нарече протестиращите против пускането на колите в Морската градина "пияни" и "агресивни". Запис от скандалното изказване на пиарката изтече в интернет, а от фоновия звук става ясно, че той е правен по време на отчетната пресконференция на съда, на която уличената в конфликт на интереси магистратка Евелина Попова така и не обоснова съдебния си акт, отменящ забраната за движение на МПС в парка.

Докато журналистка приглася на магистратката Попова как и тя, ако била на нейно място, не би слязла при протестиращите от "страх", в разговора се намесва пиарката Комитска:

"Нямаше как, защото протестиращите бяха агресивни, освен това бяха употребили алкохол, искам да ви кажа. Значи, не бяха и случайно протестиращи. (В този момент в разговора се намесва журналист, който заявява, че това не е вярно). Значи, с тях не може да се комуникира – продължава Комитска, – на четири пъти пробвах да им обясня нещо – не мога да се справя. Не се говори с хора, които са толкова агресивни",  споделя пиарката (можете да чуете записа в аудиофайла вляво от снимката).

Topnovini.bg многократно опита да се свърже за коментар с Комитска, но засега тя не отговаря на мобилния си телефон.

Скандалното й изказване обаче разгневи отново участниците в протеста в защита на Морската градина. Ето и някои коментари от обновената фейсбук група Варна може да защити Морската си градина: 

"Гнилите ябълки станаха две!"

"Времената на скритите мръсотийки в полза на силните на деня са на привършване. И това е само началото..."

"Комитска, Комитска, моето лично впечатление от теб е, че гледаше страхливо и нямаше ясна позиция по въпросите ,които ти задавахме. Няма да се учудя, ако въобще нямаш диплома, или този, който те е назначил на този пост, е бил част от схема с родителите ти. Липсата на качества е очевадна! Лъжите, които обслужват явни интереси, са прозрачни и плоски!"

"В България сме 95% овце, за каква агресия говорим ? Вижте съседите ни - тяхното е гражданско общество, нашето е послушно стадо, страхуващо се от олигарси, полиция и мутри!"

"Абе, какво е това безобразие? Как си позволява тази жена така да говори? Не е знаела, че я записват ли?"

"Абсолютно нормално ще е да я съдим за обида. Аз лично ще се консултирам. Бях със спортния си екип и сака директно от тренировка сутринта. Може ли пък треньорът ми да не забележи, че съм избягала 4 км пияна - заляна. Имаше и хора с колелета отново след спорт..."

"Докато повечето от протестиращите бяха на отсрещния тротоар, аз и още един протестиращ пресякохме и застанахме пред входа с плакатите. Комитска, без да се представи, ми влезе в личното пространство и започна да ми говори как съм нямала право да протестирам, и ме обвини, че не я изслушвам. Аз я попитах тя коя е, че да се налага аз да я изслушвам, но не получих отговор. Само взе да обяснява, че можела да ме подведе под отговорност, защото съм протестирала с плакат незаконно", свидетелства д-р Полина Ставрева-Костадинова, преподавател в Технически университет - Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама