Добрич почете паметта на жертвите от влака-факла

13:30, 28 фев 16 25 431 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Панихида в памет на жертвите от влака-факла София-Кардам бе отслужена днес в храм „Свети Георги” в Добрич от архиерейския наместник иконом Иван Дойчев.

Паметта на загиналите, сред които петима добруджанци - Валерия, Антоанета, Калчо, д-р Иванова и Даниел, почетоха техните близки и граждани на Добрич.

„Жалко за младостта и хубостта им", не сдържа сълзите си Георги Иванов – баща на една от жертвите - д-р Галя Иванова от Генерал Тошево, която бе лекар във Втора градска болница в София. Той и до днес не проумява поведението на шафнера. "Питаха го защо не взехте пожарогасител, а той нагло отвърна - аз да не съм пожарникар", припомня си поведението му по време на съдебните дела възрастния мъж.

За бащата на 20-годишната студентка Валерия Желева Желю Желев, младите хора са загубили живота си заради едно одеяло. Той помни как шафнерът разказал, че в началото пожарът бил на около 20 см и той го видял, но не взел едно одеяло да го потуши.

Да помним този черен ден, призова областният управител Детелина Николова, по чиято инициатива бе отслужена панихидата. За да няма такива грешки, които водят до загуба на човешки живот, всички трябва да стоят отговорно на своите постове, добави тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама