Уникална изложба на бижута редят във варненска галерия

14:56, 28 фев 16 / Култура 25 731 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Гравитиращи обекти“ е мотото на уникална изложба на бижута на творци от цялата страна, която се открива в понеделник във варненската галерия "Папийон“.

"Каним ви заедно да изследваме гравитацията не просто като явление, но да изпитаме нейното въздействие и закони с похватите и изразните средства на бижутерията“, казва галеристката Виктория Митева.

Дали създадените обекти ще са гравитиращи, или притежателите им и зрителите ще гравитират около тях – е задачата, чиито резултати ще наблюдаваме и изследваме в сборната бижутерска изложба "Гравитиращи обекти“.

В тази връзка бижутата, вдъхновени от въображението, създадени с техниката, познанията и уменията на твореца, ще бъдат средството, с което ще проверим физическите закони на природата. А може наблюденията ни върху взаимно въздействащите си тела и обекти да ни доведат до нови изводи и теории“, допълва Виктория Митева.

Вернисажът е в понеделник, 29 февруари, от 14 до 19 часа. Изложбата на ул. "Драгоман“ №12 ще чака варненци и гостите на града до 27 март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама