Опасна сграда с културно-историческо значение застрашава минувачите на пъпа на Благоевград

20:12, 28 фев 16 25 748 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Опасна сграда с културно-историческо значение от години застрашава здравето и живота на минувачите на пъпа на Благоевград. Бившият тютюнев склад в областния център на Пиринско е изоставен, с изпочупени прозорци и падаща мазилка.

Постройката се намира срещу Стопанския факултет на Югозападния университет, а на няколко метра от нея са Градската градина и Окръжния съд. През нея ежедневно преминават стотици жители и гости на града без дори да подозират какво може да им се случи.

Стрехите на сградата са изгнили. Всеки момент може да падне керемида върху главата на някой минувач.

Проверка на Topnovini.bg показа, че сданието е собственост на шестимата внуци на бившия кмет на Горна Джумая Панайот Тасев. През 2013 година по-малката сграда на тютюневия монопол бе съборена като там автотърговецът Людмил Коцев щеше да строи МОЛ. Строителството обаче бе замразено, тъй като за целта трябваше да се разруши и основната сграда.

Тогава имаше идея тя да бъде реновирана в същия архитектурен вид, но и досега това не се е случило. Сред съсобствениците на опасната сграда са председателят на Общински съвет - Разлог д-р Мария Копанарова и нейният съпруг Войтех Тасев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама