Георги Пирински в Бургас: Системата на здравеопазването е в сериозно разстройство

16:47, 30 мар 16 / Политика 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цялата система на здравеопазването очевидно е в много сериозно разстройство. Това заяви евродепутатът Георги Пирински пред журналисти в Бургас по повод протестите на общопрактикуващите лекари днес в града и областта.

„Ясно е, че цялото общество е загрижено за това, което става в здравеопазването. И независимо от твърденията на министъра, че е имало множество диалози в министерството, остава впечатлението у лекарите, че не са чути. Техният проблем е, че ги засипват с отчетничество, превръщат ги в канцеларски работници. Това, първо, не им дава възможност да са достатъчно отзивчиви към пациентите, второ – цялата система на здравеопазването очевидно е в много сериозно разстройство“, отговори Пирински на въпрос на Topnovini.bg относно мнението му за лекарското недоволство.

Георги Пирински пристигна в Бургас за семинара „Европейски перспективи пред развитието на социалната икономика в България”, който се провежда в Експозиционен център „Флора“. Той се организира от делегацията на българските социалисти в Европейския парламент и Фондация "Солидарно общество".

„Темата е за социалната икономика и за това какво означава тя за България днес. Това е една от приоритетните форми, които в ЕС се счита, че могат да дадат отговори в условията на криза за създаване на повече заетост особено за групи в затруднено положение – както за хора с увреждани, така и по други причини. Предизвикателството е да видим може ли то да изиграе практическа роля в българските условия“, каза евродепутатът.

Пирински съобщи още, че имат готовност да предложат начин как да се организират стажове за младите хора в Европейския парламент.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама