Джипитата в Сандански спряха работа днес

16:56, 30 мар 16 25 850 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Около 30 бщопрактикуващи лекари от Сандански спряха работа днес и се включиха в националния протест на медиците. Това съобщи д-р Елена Янева, председател на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Пиринско.

Тя допълни, че колегите й са се събрали сутринта в центъра на града, за да покажат недоволството си от новите правила, които влизат в сила от 1 април. Медиците са категорични, че промените ще доведат до увеличаване на бюрокрацията и ще утежнят работата им. 

Д-р Янева обясни, че пациентите, които имат нужда от лекарска помощ може да посетят дежурните лекарски кабинети. Протестът на джипитата в Сандански продължава и утре. От 31 март в стачните действия се включват и медиците от Петрич и цялата Благоевградска област. 

Те смятат, че с новите правила лечебните заведения няма да могат да инвестират в иновации, а пациентите няма да имат право да избират къде да бъдат лекувани. Системата ще продължи да бъде недофинансирана. Недоволните предлагат старите правила да останат в сила и след 1 април, а част от промените да бъдат редактирани с тяхното активно участие. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама