Потвърдена е осъдителната присъда на бившия областен управител на Разград Наско Анастасов

17:30, 30 мар 16 25 1658 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със свое решение тричленен състав на Върховния касационен съд потвърди присъдата на бившия областен управител на Разград Наско Анастасов, съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Анастасов бе подведен под отговорност по дело за източването на 512 762 лева през 2009 г. от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, за ремонт на молитвени домове, пострадали от природни бедствия, каквито не е имало на територията на областта.

Потвърдената присъда на бившия управник е лишаване от свобода за една година с изпитателен срок от три години и лишаване от право да заема държавна длъжност за срок от една година, произнесена от състав на Варненския апелативен съд.

Върховният касационен съд прекрати касационното производство по обвиненията срещу Анастасов за престъпление по служба, а спрямо другия подсъдим – заместник областния управител Бехчет Сюлейман, по обвинението, че като длъжностно лице не положил достатъчно грижи за повереното му имущество и от това последвала значителна вреда, допълват от Апелативната прокуратура.

Наско Анастасов в момента е председател на Областния съвет на БСП-Разград.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама