Варна получава 3,5 млн. лв. за магистрален водопровод за „Аспарухово“

18:06, 30 мар 16 25 720 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Варна Иван Портних и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова подписаха днес проект за изграждане на магистрален водопровод ф500 за кв. „Аспарухово“. Той е на стойност 3,5 млн. лв. и ще бъде целево финансиран от МРРБ. Средствата са част от 25-те млн. лв., предвидени в бюджета на министерството за целеви инвестиции в общинска ВиК инфраструктура.

„Това е поредната подкрепа за Варна, за което благодаря на министър Павлова! През януари приключихме работа по аварийния ремонт на основния водопровод за „Аспарухово“. В него бяха вложени 3 млн. лв., осигурени също от МРРБ, а при ремонта бе използвана специална тунелна технология за прокопаване на терен под жп линиите. Днес, с подписването на новия договор, е гарантирано изпълнението на ремонта на водопровода в квартала, което, от една страна, ще доведе до намаляване на ВиК авариите, а от друга ще осигури реализация на инвестиционната ни програма и активно преобразяване на квартала. След ремонта на подземната инфраструктура, започваме с поетапната реконструкция на булевардите „Народни будители“, „Първи май“, както и с изграждане на още 2 ленти на ул. „Мара Тасева“ , каза кметът Иван Портних.

В контекста на темата на срещата в МРРБ, посветена на реформата в отрасъла ВиК, Иван Портних припомни, че Варна активно работи и за по-чисти морски води – изградено бе дълбоководно заустване на отпадните води в Златни пясъци, а проектът за изграждане на нова пречиствателна станция в курорта е на фаза избор на изпълнител. Открити бяха тласкател „Акациите“ и разширената и модернизирана Пречиствателна станция за отпадни води - Варна. От няколко години е модернизирана и пречиствателната станция в курорта Св. св. Константин и Елена.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама