Обновен пресклуб на БТА отвори врати в Пловдив

18:12, 30 мар 16 25 806 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кметът на Пловдив Иван Тотев и генералният директор на БТА Максим Минчев откриха в Пловдив напълно обновения пресклуб на Агенцията.

"Имаме шанс заедно с господин Тотев да прережем лентата на най-новия ни, последен засега пресклуб на БТА - в Пловдив", каза в приветствието си генералният директор на БТА Максим Минчев. "Той има своята над 10-годишна история, но в това помещение, в което сме сега и което имаме благодарение на министъра на отбраната Николай Ненчев, се надявам да се превърне в една културна и информационна точка в Пловдив, която да фокусира медийния и обществен живот в града", допълни Минчев.

Той припомни, че Агенцията вече има 13 пресклуба, първият от които е в София, а предстои откриването на следващите два - във Враца и в Русе. "Така нашата Агенция продължава да разширява своята "паяжина" и да осигурява центрове, които да помагат на колегите информацията да стига по най-бързия начин до своите потребители, а в съвременния свят информацията е най-важното нещо", добави Максим Минчев.

"Нашата задача е да акумулираме новини и се надявам с колегите от Общината да правим така, че да излизат повече позитивни новини", каза кметът Иван Тотев. Той пожела на журналистите от БТА "тук да има много събития, така както и в досегашния пресклуб имаше живот, част от който бе и Общината".

Максим Минчев се обърна към всички присъстващи представители на местната и държавна власт, на бизнеса, на политическите партии и академичната общност да използват пресклуба на БТА в Пловдив и по този начин да му дадат живот и той да да стане "Пловдивския хайдпарк".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама