Шефът на ДАИ арестуван за подкупи и изнудване

19:11, 30 мар 16 25 796 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шефът на агенция "Автомобилна администрация" (бившата ДАИ) Цветелин Цветанов е бил арестуван в специализирана акция на ДАНС, ГДБОП и специализираната прокуратура, съобщи "24 часа".

Спецченгетата са започнали акцията днес на територията на София, Враца и Видин. Разследва се изнудване на превозвачески фирми, вземане на подкупи за издаване на превозвачески лицензи и фалшифициране на протоколи от шофьорски изпити и издаване на фалшиви книжки, обясниха източници от службите.

Претърсванията в клонове на автомобилната администрация на територията на тези три области продължават. Според разследващи са намерени вече доказателства. Имало дори тетрадки, в които са описвани приходите от корупцията.

Освен шефът на агенцията Цветанов са арестувани 3-ма служители във Враца, 3-ма във Видин, а в столицата задържаните са 8. Арести се очакват и във Варна и Габрово.

От министерството на транспорта са потвърдили, че екипи на ГДБОП и ДАНС са в автомобилната администрация и етажът в сградата на министерството е отцепен.

Случаят повтаря арестът на предишния шеф на ДАИ. През 2013 г. тогавашният шеф Валентин Божков също бе арестуван при акция на службите. Едновременно с него тогава бяха задържани и 12 служители, сред които и секретарката му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама