Обвиняват задържаните полицаи за наркоразпространение и изнудване

19:11, 30 мар 16 25 1139 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Прокуратурата ще поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двамата полицаи хванати при спецакция във вторник. Това са Божидар Милев от СДВР и Николай Апостолов, който е с кратък стаж в МВР и работи в „Метрополитен“. Те ще бъдат задържани за 72 часа. Това стана ясно след брифинг на прокуратурата по случая, предаде „Дневник“.

Сигналът, след който двамата служители на МВР бяха задържани, е бил подаден от студент, каза говорителката на прокуратурата Румяна Арнаудова. Очаква се на Милев да бъде повдигнато обвинение за искане и получаване на подкупи чрез злоупотреба със служебно положение, а на Николай Апостолов за разпространяване на наркотични вещества.

Апостолов е задържан в момента, в който е предал на свидетеля 4.5 грама метамфетамин, за които е трябвало да получи 270 лв. При акцията по залавянето му са използвани белязани 6 банкноти по 50 лв . Той не е оказал съпротива при задържането му.

Вторият полицаи Божидар Милев обаче е оказал съпротива при задържането си. Той първо побягнал, а след това и стрелял по гонещите го полицаи един път, след като извикал "аз също съм полицай", разказа Арнаудова.

Говорителката на прокуратурата обясни, че Милев е намерил вещества в квартирата на студента, за които казал, че са наркотици. Той завел момчето в районното и му оказал психически и физически натиск, за да започне работа за него, защото иначе ще го даде на прокуратурата. Полицаят поискал и 1000 лв на студента, за да го пусне.

По-късно след няколко срещи между двамата студентът, в които студентът давал пари на Милев, той започнал да го уговаря да разпространява наркотици на територията на Студентски град. Те щели да му бъдат предоставяни от Милев. Също така полицаят искал от него да търси момичета, които също да се занимават с наркоразпространение и да бъдат проститутки.Това дошло повече на младежа и той подал сигнал до полицията, които пък сезирали прокруатурата.

Вторият задържан Николай Апостолов бил представен от Милев на студента като човекът, който държи наркоразпространението в центъра. За него на свидетеля казали, че е бил отдавна в бизнеса с наркотици и че е работил с Баретата, Митьо Очите. Двамата с младежа трябвало да се разберат за разпространението в района на Народния театър, както и за създаването на мрежа от наркоразпространители.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама