Общинарите решиха: ЦГМ ще се управлява от трима, а не от петима

17:13, 28 апр 16 25 595 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Столичният общински съвет реши състава на борда на директорите на Центъра за градска мобилност да се състои от трима души, а не от петима както беше до сега. Предложението беше направено по-рано днес от столичния кмет Йорданка Фандъкова и беше внесено официално за разглеждане на заседанието на СОС от зам.-председателя на съвета Николай Стойнев.

Общинарите единодушно приеха състава на шефовете на търговското дружество да се съкрати. Стойнов посочи, че с по-малко членове в борда на директорите работата на ЦГМ ще е „по-ефективна, по-прозрачна и контролът ще е по-лесен“.

Заедно с това решение общинските съветници официално дадоха старт на кампанията за избор на нови членове на борда, тъй като досегашните подадоха оставка заради скандал с общинска поръчка, в който беше замесен и зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Той също подаде оставка.

Новите шефове на ЦГМ ще бъдат избрани от специална комисия, която включва девет общински съветници и трима от администрацията на общината. Членове на комисията са Николай Стойнев (ГЕРБ), Малина Едрева (ГЕРБ), Орлин Алексиев (ГЕРБ), Екатерина Йорданов (ГЕРБ), Милка Христова (БСП), Николай Пехливанов („Атака“), Светослав Витков („Група 5“), Миглена Горанова (РБ) и Стефан Марков (РБ), зам.-кметът по финансите (и.д. зам.-кмет по транспорта) Дончо Барбалов, Лилия Мицева и Костадинка Тулешкова.

Очаква се процедурата по избора на новите членове на борда на директорите на Центъра за градска мобилност да приключи до три месеца.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама