Патронния си празник отбеляза СОУ "Д. Талев" в Добрич

19:55, 28 апр 16 25 717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ученици и преподаватели от СОУ „Димитър Талев” в Добрич отпразнуваха патронния си празник с тържествен концерт. Възпитаници от първи до дванадесети клас активно участваха в подготовката и осъществяването на инициативата, изявиха на сцена своите многобройни таланти.

Под ръководството на актрисата Ема Георгиева ученици от гимназиален и прогимназиален етап представиха театрална постановка, в основата на чийто сценарий са разказите на Димитър Талев. В красиви народни носии талевци изпълниха залата с фолклорна музика и добруджански хора, а момичета от балет „Алексия” впечатлиха всички с красива хореография на модерни музикални хитове. Любителите на музиката бяха изненадани с изпълненията на песни на български и английски език от сборна формация от ученици от начален и прогимназиален етап .

Пъстрият празник на талевци продължи с инициативи в училището. Ученици, преподаватели и гости от ЦДГ №17, №18 и №20 взеха участие в многобройните мероприятия през деня. Почитателите на музиката и танците бяха зарадвани с мини концерт и зумба маратон. Най-малките участници взеха участие във весел карнавал, а по-големите ученици се съревноваваха в поредица от спортни игри по програмата „Стъпка по стъпка”. Сръчните талевци демонстрираха своята креативност в арт ателие за изработка на оригами и в надпреварата за най-красив фейспейтинг /рисуване на лица/.

И тази година талевци издигнаха мост между нравствените уроци на своя патрон и светлите си идеи за бъдещето, намирайки нови и нестандартни начини да останат верни на себе си, посочват от ръководството на учебното заведение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама