"Четири лапи" раздава безплатни ваксини и чипове

20:17, 28 апр 16 25 583 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всяко куче ще получи безплатно микрочип и ваксина. Зе целта стопаните му трябва да го заведат в клиниката на "Четири лапи" в столичния кв. Банкя. Инициативата е по повод Деня на ветеринарния лекар (30 април) и ще продължи до края на месеца.

За котките е предвидено безплатно поставяне на ваксина, съобщиха от българския клон на международната организация. С кампанията от "Четири лапи" целят да обърнат внимание на отговорното отношение към домашните любимци. Добре е собствениците на животните да носят техния паспорт, но ако нямат такъв, клиниката на място ще издава документи, обясниха от организацията.

От тази година поставянето на микрочип е задължително за всички домашни кучета, а от 2017 г. ще бъдат налагани глоби на собствениците, които не са го поставили.

Микрочипът е устройство с размер на оризово зърно, което се поставя подкожно без упойка, а самата процедура трае секунди и е безболезнена и безопасна. Чипът съдържа уникален 15-цифров код, който се разчита от разстояние със специални устройства, налични във ветеринарните клиники.

За всяко куче с микрочип не се дължат такси в годината на поставяне на чипа, припомнят от "Четири лапи".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама