Празнични задръствания по магистралите в цялата страна

15:35, 29 апр 16 / Политика 25 898 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Километрични задръствания са се образували на места на магистрала „Хемус”. Засиленият трафик по магистралата до разклона за Плевен и Велико Търново, съобщават от МВР. Пътният поток се регулира от полицейски екипи.

Движението в участъка от 40-ти до 42-ри км в платното за Варна се извършва само в изпреварващата лента заради авариен ремонт.

Движението по изходите на София е натоварено, като органите на реда регулират движението по всички изходни артерии.

По главните пътища и възловите места в страната е осигурено полицейско присъствие и контрол. Допълнителни екипи са разположени на участъците с интензивен трафик.

Движението за Гърция на българо-гръцките пунктове „Кулата” и „Маказа” е интензивно. От полицията уверяват, че за да бъде облекчен максимално пропускателният режим, е осигурен оптимален режим на работа на граничарите.

Битката с контрабандата и по Великден – масови проверки на „Кулата“ и „Калотина“

Същевременно се провежда планирана операция за проверки на тежкотоварните автомобили в районите на граничните контролно-пропусквателни пунктове "Калотина" и "Кулата", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е координирана от Междуведомствения център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност".

Целта е да се предотврати контрабанда на акцизни стоки и стоки с висок фискален риск, както и противодействие на корупционни практики на държавни служители, като се проверяват се документите на тежкотоварните автомобили и съответствие на товарите с предварително декларираното.

Операцията е част от постоянните действия за превенция на контрабандата, уточняват от МВР. Посочва се също, че е създадена необходимата организация да не се затруднява движението на моторни превозни средства и нормалния ритъм на преминаване през пунктовете.

Информацията към 12.00 ч. сочи, че трафикът в София е нормален, а патрули на „Пътна полиция“ са разположени на всички изходни артерии на столицата. 15 леки катастрофи са станали до момента в София, като няма пострадали.

Интензивен е трафикът през ГКПП „Кулата“ на леки и товарни автомобили. Няма натрупване на чакащи моторни превозни средства.

На ГКПП „Калотина“ интензивно преминават автобуси с български туристи. На ГКПП „Станке Лисичково“ е интензивен трафик за влизане от Македония в страната ни на леки автомобили. Осигурено е допълнително работно място за обработване на документи.

Интензивно е движението на леки автомобили през ГКПП „Дуранкулак“ и Дунав мост - Русе за влизане в страната ни на румънски граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама