Шофьор в Бургас опитва умишлено да предизвика катастрофа (видео)

20:44, 29 апр 16 25 1032 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьор се опитва умишлено да причини пътен инцидент на бургаския булевард „Стефан Стамболов“. Това се вижда на видео, записано от Михаил Попов от организацията „Безопасни улици“, което той предостави на Topnovini.bg.

Камерата в собствената му кола е хванала в кадър как лек автомобил "Ауди 80" с регистрационен номер А6779KT изскача рязко пред него, нарушавайки правилата за движение. Това принуждава Попов, който е един от най-големите блюстители на пътната безопасност в града, да натисне предупредително клаксона.

Реакцията на нарушителя е шокираща – той натиска рязко два пъти подред спирачката с цел явно да сплаши Михаил Попов, който само благодарение на бързата си реакция не се блъска в автомобила пред него.

В опит да предотврати почти сигурен инцидент Попов минава вляво и натиска педала на газта, като се изравнява с колата пред него. Тогава другият дори се е опитал да го блъсне странично.

„Имам камера, имам камера“ – извиква Михаил Попов. Вероятно осъзнавайки, че ще загази, пътният хулиган дава газ и изчезва напред.

„Ами ако не бях реагирал и се бях блъснал в него? Дали видеото ми щеше да послужи за доказателство, че нарочно е предизвикал катастрофата?“, пита реторично Михаил Попов.

„На всеки може да му се случи да се замисли нещо, например и да обърка маркировката, но последващите действия са присъщи на човек, който има някакъв проблем. Може да има психически проблем, а може и да е бил пиян или надрусан“, коментира Попов.

Той е подал сигнал на спешния номер 112, а в понеделник клипът ще бъде в КАТ-Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама