Корнелия Нинова заведе “червените” да видят къщата на Тодор Живков

16:46, 30 май 16 / Политика 25 926 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новият председател на БСП Корнелия Нинова заведе депутатите от групата на Столетницата да видят къщата на лидера на партията, когато тя се казваше БКП.

Народните представители са посетили и родната къща на Тодор Живков и къщата-музей, обясняват от партийния пресцентър. Даже поднесли цветя на паметника му.

В съобщението се казва още, че кметът на общината Румен Гунински е подел инициатива да събере на едно място в къщата-музей всички експонати, свързани с работата и живота на Тодор Живков. Други кметове от страната вече са се отзовали и музеят постоянно се допълва.

На изнесено заседание депутатите от БСП обсъдиха  няколко законопроекта, с които ще премахват партийните квоти в управлението на държвните и общинските предприятия. 

Социалистите ще предложат държавно предприятие да се занимава с изкупуването на земеделска продукция, нейната преработка и продажба чрез мрежа от достъпни борси, където и всеки дребен земеделски производител да има пряк достъп с цел да се избегне веригата от прекупвачи, която оскъпява многократно продукцията до потребителя.

"Вземаме инициативата в свои ръце и престъпваме към действия. Повече държава в икономиката не може да бъде само лозунг. То става реалност. Трябва да сте наясно и да сте готови за огромната съпротива, която ще срещнат тези наши действия. Всички големи частни монополи, олигарси, както и едри арендатори на земеделски земи ще ни скочат. Всякакви платени говорители ще обясняват по телевизиите, че това е социализъм в действие. Ако някой се съмнява в правотата ни и ще се огъва пред този натиск, да си го каже отсега. Цялата група тръгваме ударно, никакви компромиси. Хората чакат", обяви лидерът на партията Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама