"Атлиманска огърлица" отново събира таланти в Китен

17:28, 30 май 16 25 777 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Китен започва петото издание на Международен фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица"- 2016. Това съобщиха от община Приморско. Началото на престижния фестивал ще бъде поставено на 8 юни на лятната сцена на морския парк в Китен. Компетентно жури ще оценява изпълненията на танцьори и певци от страната и чужбина.

Програмата по откриването на международния фестивал ще започне от 14 часа с пресконференция в заседателната зала на Община Приморско. От 17 часа е предвидено дефиле на участниците, а от 18 часа ще започне концертът по откриването на V-ти Международен фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица" 2016 г, в който ще се включат различни състави: Гайдарски оркестър при ОУ „Антон Страшимиров" – Варна, вокален квинтет при Академия за музикално и танцово изкуство – Пловдив, фолклорна група „От извора" – село Пролом, група за автентичен фолклор и фолклорен квартет „Китен", танцов ансамбъл „Ухерзаци" – Полша и ФА „Приморско".

Международен фолклорен фестивал „Атлиманска огърлица" се провежда за пета поредна година в Китен, където си дават среща ансамбли и индивидуални изпълнители от страната и чужбина. Основател на популярния културен форум е странджанската народна певица Златка Ставрева, която цели да развива и популяризира танцовото и певческото изкуство не само в България, а и отвъд страната ни. Превърнало се в традиция за община Приморско, всяко следващо издание на фестивала се радва на все по-голям брой участници и зрители.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама