Борисов: На безотговорните им е лесно да намират кусури

18:54, 30 май 16 / Политика 25 756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нормално е преди президентски избори всички да се позиционират, да искат да извлекат дивиденти и понеже са безотговорни, защото не носят отговорност за нищо - нито за местна власт, нито за това, което се случва като реформи, строителство, им е лесно да говорят.

Така премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос за критиките към правителството. Той е в Люксембург за юбилейния конгрес на ЕНП.

„Винаги можеш да намериш за 24 часа недостатъци. И тука организацията не е най-добра, можем, ако се вгледаме, да намерим много кусури“, продължи Борисов.

По думите му всички, които критикуват, ще искат след няколко месеца, когато са президентските избори, да покажат, че техният кандидат е най-добрият.

България реагира бързо и адекватно на мигрантската криза и всички видяха това, включително ЕК, каза още министър-председателят.

Преди форума той се срещна с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с германския канцлер Ангела Меркел, съобщават от правителствената пресслужба.

С Юнкер са обсъдили ситуацията с бежанците и „добрата организация на работа между българската армия и полиция във връзка със задържаната група мигранти, върнати в Гърция“. Юнкер пък го поздравил за навременната реакция на властите и „за извършването на една от най-бързите реадмисии в Европа“.

„ЕС гарантира мир и хуманност във времена на кризи. Съюзът показва как се пазят човешките права и се защитават основни ценности“, отбелязал министър-председателят в разговора с Меркел. Той посочил, че понякога решенията за проява на солидарност с хората, търсещи убежище, не са най-лесни за вземане, но са правилните, щом са съобразени със защитата на човешки живот. Премиерът допълнил, че верният начин това да се случва е да има общовалидни правила и процедури на европейско равнище, които да правят най-безболезнен този процес. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама