Тържествена церемония по Ден на Ботев и загиналите за свободата на България подготвя Община Русе

20:03, 30 май 16 25 682 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 2 юни, четвъртък, в чест на Христо Ботев и загиналите за освобождението на България от турско робство и по повод 140 години от гибелта на великия поет и революционер, Община Русе организира тържествена церемония, която ще започне в 11.30 часа пред Паметника на Свободата в центъра на Русе.

Заупокойна молитва в памет на Ботев и другите герои, загинали за свободата на Отечеството, ще отслужат свещеници от Русенската митрополия. Слово ще произнесе областният управител Стефко Бурджиев. В церемонията ще вземат участие още общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев, почетна рота на русенския гарнизон, народният хор при НУИ „Проф. Веселин Стоянов“.

По традиция, венци и цветя ще бъдат положени от обществени и политически организации, училища, институции и граждани в края на церемонията, която ще завърши точно в 12 часа, когато ще прозвучат сирените в чест на Ботев и останалите герои, дали живота си за нашата свобода.

Водещи на събитието ще бъдат Ясена Господинова и Ивайло Спасимиров – актьори от драматичния театър „Сава Огнянов” в Русе. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама