Съдът оправда ексшеф на „Софийски имоти“ за неизгодна сделка с акции

16:47, 29 юни 16 25 696 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът призна бившия шеф на „Софийски имоти“ Тошко Добрев за невинен по обвинението, че съзнателно сключил неизгодна сделка при продажбата на акции на дружеството, става ясно от съобщение от Софийсикя градски съд.

Като изпълнителен директор то е продал 2425 броя акции за 126 000 лева, при пазарна стойност към същата дата – 166 379.25 лв. и по този начин са причинени щети за „Софийски имоти“ ЕАД, което той представлявал в размер на 40 379.25 лв, уточняват от съда.

От 2003 г. досега има няколко повдигнати обвинения срещу Добрев, като дори по едно от тях беше осъден на четири години затвор. Впоследствие присъдата беше отменена поради изтичане на давност за престъплението.

През август 2008 г. Тошко Добрев беше хванат при опит да напусне България. Веднага след това му беше повдигнато обвинение за безстопанственост, изразяваща се в сключването на неизгодни сделки, ощетили дружеството с 1,9 млн. лв.

В края на същата година срещу Добрев беше внесено друго обвинение за сделки за магазини, незастроени терени и един апартамент, сключени в периода 2003-2004 г. Тогава, за злоупотреби и нанесени в "Софийски имоти" щети в размер над 2 млн. лв, бяха повдигнати обвинения срещу още 14 души. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама