Възраждат Младежката сладкарница в Шумен

18:04, 29 юни 16 25 1208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Младежкия дом в Шумен да има клуб, в който тийнейджърите да се събират и да общуват, предлагат съветниците от Постоянната комисия по младежки дейности и спорт към Общинския съвет. Идеята им е да се възстанови някогашната сладкарница, където сега се намират двата шахматни клуба в града. В това помещение до 1998 г. имаше заведение „Груев стил”, което бе любимо на младите хора в града. Предложението бе обсъдено на предсесийното заседание на комисията.

„От 2005 г. насам много пъти сме поставяли въпроса, това пространство да стане младежко заведение и там да се провеждат забавни вечери, тематични срещи и културни прояви, но досега това не се случи”, каза директорката на Младежкия дом Румена Андреева.

Идеята сега среща и подкрепа от страна на общинската администрация. Според зам.-кмета по култура и образование Найден Косев не може в една такава сграда да няма заведение, където младежите да се събират и да пият по едно кафе.

„До два-три месеца ще формулираме точно предложението като проект и ще го внесем за обсъждане на сесия”, допълни председателят на младежката комисия Васил Христов. Възможните варианти са възстановеното заведение да се стопанисва от Младежкия дом или пък да бъде отдадено под наем.

Съветниците планират да се обърнат с апел към фирмите в Шумен да помогнат със средства за ремонта на помещенията, както това бе направено с Танцувалната зала в Младежкия дом.

В акцията по възстановяването на сладкарницата биха могли да се включат и младежите от града с доброволен труд – почистване, боядисване и други дейности, допълни Христов. 
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 09:32, 12 мар 21

Хорошая была сладкарница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама