Полицай е пострадалият на АМ "Тракия" мъж от Добрич

20:30, 29 юни 16 25 1100 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мъжът от Добрич който в понеделник пострада при катастрофа по автомагистрала "Тракия", е полицай от Първо РПУ в Добрич, научи Topnovini.bg.

Това е 47-годишният Иван Василев Иванов, който преди е бил началник на Второ РПУ.

На 27 юни той пострада при тежка катастрофа на автомагистрала "Тракия". При инцидента, автомобилът му е бил ударен от спукал гума ТИР, който преминал през разделителната мантинела и се преобърнал в лентата за движение в посока Бургас, а в него се блъснал лекият автомобил "Ауди" с добричка регистрация.

44- годишната съпруга на Иванов, която се е возила с него, е без видими сериозни травми.

При транспортирането на пострадалия с линейка до УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, макар че е бил адекватен и контактен, очакванията са били, че ще се наложи ампутация, тъй като са били напълно прерязани артериите, които осигуряват кръвоснабдяването на ръката. В продължилата 2 часа първа операция на 27 юни, смесен екип от съдови хирурзи и ортопеди е успял да "пришие" ръката и да върне нормалното функциониране на артерии, вени, сухожилия и мускули. Днес в продължение на 5 часа бе извършена втора операция за стабилизиране на костните структури на рамото посредством поставяне на импланти в раменната кост и предмишницата. "В момента ръката е топла и са налице артериални пулсации. Пръстите възстановяват подвижността си, следователно постепенно се връщат сетивността и двигателната функция на ръката", обясни д-р Румен Бацелов, ръководител на звено "Ортопедия и травматология" в Отделението по спешна медицина на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама