Кунева за антикорупционния закон: Между първо и второ четене няма забранени въпроси

21:40, 29 юни 16 / Политика 25 769 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ръководството на антикорупционния орган ще бъде избирано от парламента, за да има политическо спокойствие. Антикорупционният закон е необходим на страната. Това каза вицепремиерът Меглена Кунева в ефира на БНТ за преработения проектозакон, който влиза утре в парламента на първо четене.

Тя посочи, че в новия текст на закона са съобразени препоръките на народните представители. И даде пример с начина на избор на ръководството на Националното бюро, което ще се избира от Народното събрание.

„Трябва ни един независим, но отчетен орган. И ако трябва да се мине през това да бъде избиран от парламента, нямаме никакъв проблем с това“, допълни тя.

По нейните думи носенето на отговорност и разпределението на ресори ще бъде улеснено, тъй като в ръководната структура влизат един председател и четирима зам.-председатели. Кунева заяви, че този закон може да даде резултат, при това бързо.

„Между първо и второ четене няма забранени въпроси. Всичко, което парламентаристите искат да развият и да направят по-добре, ще го направим“, категорична е Кунева.

Тя коментира и идеята за приемане на анонимни сигнали за корупция. Според вицепремиера трябва да има баланс между отговорността, за да не се разруши доброто име на човека, и защита на този, който се страхува.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама