235 състезатели са се записали за участие в третото издание на Лудогорския маратон

17:58, 30 юли 16 25 744 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 235 състезатели са се записали за участие в третото издание на Лудогорския маратон. Спортната проява ще се проведе в неделя в местността Пчелина край Разград, съобщиха организаторите от разградския  клуб "Зелена стъпка".

Надпреварата ще бъде в шест дисциплини – 42, 21 и 10 километра бягане, 42 и 21 километра колоездене и дуатлон, включващ 42 километра колоездене и 21 километра бягане. Седмата дисциплина в състезанието – два километра горско бягане е за най-малките. Записването за нея се прави на място, като по време на бягането най-малките състезатели са придружавани от родител. За останалите състезателни дисциплини записване на място преди старта ще се прави само, ако са останали свободни стартови номера.

Стартовете започват в 8 часа сутринта. Трасето на основните дисциплини се състои от две обиколки, всяка с дължина 21 километра. Всички стартове и финали са на поляната с футболното игрище (Горски кът) в местността Пчелина.

Още от петък в близост до старт/финала на състезанията има организиран палатков лагер, който ще продължи до деня на състезанието. Тази вечер в лагера ще се състои и традиционното паста парти за участниците в състезанието. Желаещите да имат твърд покрив над главите си могат да резервират стаи в хижите на БТС и Община Разград.

Победителите в различните състезателни дисциплини на Лудогорския маратон ще получат авторски медали, изработени от липови клони, както и тениски с логото на проявата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама