Организаторите на най-големия лов на покемони: Това е детска революция

19:06, 30 юли 16 25 907 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес в 16:00 часа вратите на Националния дворец на културата се отвориха за стотиците фенове на хитовата игра Pokemon Go, дошли на най-масовото ловуване на покемони в България.

На събитие като на събитие – не липсват официално откриване, водещи, музика и награди. 



И така до 22:00 часа, разяснява ни един от организаторите на масовото събитие – Радослав Кавалджиев-Роро. Идеята е на самите фенове на играта, чието сборно място стана пространството пред НДК и "ние просто решихме да направим лова още по-приятно и забавно изживяване", разказва ни Роро.

„Да видиш млади хора на едно място това наистина е събитие. И се радвам и съм много благодарен на тази игра, че успя да изкара децата от домовете им и да ги накара да се социализират. Това, което виждате, това е една малка детска революция.”, разпалено коментира организаторът.

Доста преди да стартира големият лов пред НДК има стотици фенове на играта.



Като "щастлива случайност" да е днес в София на събитието определя 19-годишният Момчил присъствието си тук. В началото бил против, но приятелката му го убедила да видят поне какво представлява. Не играе всеки ден, но започне ли да преследва покемони, го прави поне 2 часа, разказва ни докато чака големия лов Момчил. Най-интересното в играта той вижда в нейната подбуда към социалност.

„По някои покестопове има модули, които се пускат и привличат покемони и се събират много хора и си говорим и завързваме връзки”, впечатлен е Момчил.

Въпреки че е на гости в България, нетърпеливо пред вратите на НДК е и холандецът Глен. Сантимент към детството, част от което са покемоните, го превръща в голям фен на играта, разкрива ни холандецът. 

„От сега сме се уговорили с приятелите ми в Холандия. Само да се прибера и започваме голямо гонене на покемони съвместно”, хвали се Глен.

София и Михаела са тук за да хванат „най-готините покемони”, споделят ни двете приятелки. Всяка вечер по 2-3 часа са на „разходка за покемони”.

„По-добре така, отколкото да стоиш вкъщи пред клавиатурата”, категорична е София.



12-годишните Димитър и Андрей пък са тук, за да уловят „покемоните, носещи награди”. Всеки ден двамата приятели са навън за покемони точно между 14:00 – 18:00, обясняват ни ежедневието си феновете на PokemonGo. На влизане в НДК ни обявиха категорично, че утре пак ще са тук.

Въпреки нетърпението на всички влизането премина лесно и безпроблемно. Щом прекрачиха прага на културния дворец всички се разбягаха в търсене и ловене на покемони.

Утре в 16:00 часа вратите на НДК отново ще се отворят за масовия лов на покемони. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама